A Szaturnusz a nagy tanító, a bölcsesség, a türelem, az idő, a lassú-hosszú kitartást igénylő változások bolygója.

Most kilép a Vízöntőből és megkezdi néhány éves útját a Halakban. Ha csak a közelmúlt eseményeit vizsgáljuk, mi sem bizonyítja jobban a Szaturnusz jegyváltásának erejét, mint amikor 2020. március végén a Vízöntőbe lépett.

Gondolom senkit nem kell emlékeztetnem a 2020-as év tavaszának sorsfordító eseményeire. A Halakban nagyon más energiák hatnak a Szaturnuszra, mint amilyenek az elmúlt három évben a Vízöntőben érték. A Vízöntő – Szaturnusz természetéről most nem bocsátkozom részletekbe, mert ez már mögöttünk van. De mindaz ami az elmúlt három évben meghatározó, időről-időre visszatérő, határokat feszegető – lázadásra, vagy a saját énünk kiteljesedésre okot adó téma volt a mindennapjainkban és mindent megtetettünk azért, hogy változást érjünk el, vagy már megfejlődtük, az most magasabb szintekre tud emelkedni.

A Szaturnusz a Halakban mostantól három éven keresztül az érzelmeinkkel, az empátiánkkal, a lelki összetartozás értékével és az egó csitítgatásával fog foglalkozni az életünkben. Rá fog világítani nekünk, hogy mennyire fontosak a minőségi kapcsolatok, hogy az Együtt sokkal többet ér az Énnél.

Meg fogja mutatni, hogy a puszta önérvényesítés magányos és értéktelen dolog! A Szaturnusz a Halakban meg fog minket tanítani arra, hogy bátran és komolyan beszéljünk az érzelmeinkről, a lelkünkben zajló folyamatokról és ahhoz is útmutatót ad majd, hogy miként tudjuk mindezt egészségesen megélni görcsösség és merevség nélkül.

A Halak – Szaturnusz ránevel minket a lelki finomságokra, megmutatja, hogy az élet többről szól, mint a külsőségek a fizikai vágyak és a megszokott kényelem. Mondhatnám úgy is, hogy választás előtt állunk. El kell döntenünk, hogy merünk-e lelkileg fejlődni az érzelmi komolyságot és valódi lelki kapcsolódást választva, vagy a bátortalan lelki elszigetelődés mellett maradunk.

A Szaturnusz a Halakban azt is meg fogja nekünk tanítani, hogy nem minden a pénz. Se az elvesztegetett időnket, se az elzárkózásunk miatt elszalasztott lehetőségeinket nem fogjuk tudni pénzzel kompenzálni. Ilyen jellegű tanítások állnak előttünk a következő években, de időről időre, bontogatom majd tovább ezt a témát is.

 

A Szaturnusz a Halakban éveihez a dōTERRA 100% – os tisztaságú, esszenciális illóolajai közül a dōTERRA ylang-ylang olajat ajánlom nektek.

 

Minden bennem van, amit benned látok és minden benned van, amit bennem látsz. Az egység olaja vagyok, paradox módon a határokkal átszőtt határnélküliség. Tudom, hogy ahol úgy érzed, hogy az énhatáraid véget érnek, valójában ott kezdődsz Te. Ezeken a helyeken kell nyitnom és tágítanom a személyiséged, mert akkor tudsz fejlődni.

A többhöz, a máshoz kapcsolódva, de nem tőle függve, hanem önmagad tágítva, ahogy az univerzum lüktet. Csak engedd érezni azt a vékony mezsgyét, hogy tanulhass, többé válhass, a mindenségtől, ahogy a mindenség is többé válik majd általad. Nincs nemem, mert egy vagyok mindennel pont annyi a férfi bennem mint a nő és pont annyira egyensúlyozom ki benned az arányokat, hogy harmonikusan tudj létezni a világban. Őszintén, bátran, vágyakkal teli törekvéssel, nyugodt és harmonikus tempóval, az együttműködő létezés örömével.