fbpx

A nyúl fizikai síkon, vagy álomban is megjelenhet.

A megjelenésétől függően kell értelmezni az itt leírtakat. Legyünk intuitívak és hallgassunk a belső sugallatra, ami elhozza a nyúl üzenetét nekünk.

Odaadást, a termékenységet és a feltétlen szeretetet szimbolizálja.

Az üregi nyúlnál, mezei nyúlnál és a házinyúlnál ez a medicina azonos. A nyúl bevezet a vitális energiánk gyors megújulásába, végül is a nyúl sok élőlénynek feltétel nélkül bocsájtja rendelkezésre energiáját táplálék formájában.

Termékenysége miatt, a veszteség ellenére is viszonylag gyorsan képes visszaállítani az egyensúlyt. Így soha nem fogy el a mezei nyúl ereje, és sok élőlényt ellát vele.

A nyúl arra ösztönöz, hogy egyesüljünk az isteni forrással, és újítsuk meg erőnket. Ha kifárasztjuk magunkat, akkor bensőnkben gyorsan újra regenerálódhatunk. Megtanít erőink harmonizálására, és a szeretetteljes útra vezet. Hold-állatként, ismeri az élet kanyargós, rejtett útjait, valamint a lélek rejtett világába vezető kaput és bejáratot. Az éjszaka, és a másvilág a nyúl számára biztos terület. Elvezet a Holdtóhoz (Mondsee), a bennünk lakozó vízhez, amelyben felismerhetjük igazi önmagunkat. Megmutatja a magot, amely bensőnkben arra vár, hogy kicsírázhasson, és arra tanít, hogy hogyan tudjuk szeretettel és odaadással megszüntetni a diszharmóniát.

Megmutatja, hogyan vessünk megfelelően, hogyan tegyük erőnket termékennyé, ezáltal gazdag aratást és teljességet hozva az életünkbe. Arra ösztönöz, hogy szeretőképességünket újra fejlesszük teljessé, az ősi sebeket gyógyítsuk meg, a félelmet vetkőzzük le, és a szívünket nyissuk meg teljesen. Adjuk meg magunkat az ellenállásnak, csak úgy tudjuk feloldani őket, és nem akkor, ha harcolunk ellenük.

Szeretni annyit jelent, mint elveszíteni a félelmet.

 

Pozitív oldalát tekintve:

 A nyúl az istennő ősi útjára vezet rá. Megmutatja, hogy a nőiesség és a férfiasság összetartozik, és, hogy összhangba kell őket hozni, ha be akarunk fogadni, ha magunkból kiindulva szeretnénk alkotni, és új erőt létrehozni.

Megtanít az erő harmóniájára, és annak törvényéra, ezen kívül a szeretetre, az odaadásra, a szelídségre és a gyengédségre.

Nála megtanuljuk, hogyan nyílik meg a kisebb a nagyobbnak, és áldozza fel magát a nagyobb részévé alakulva. Gyógyulást hoz a szívben, segíti a szívcsakra megnyitását, és édes illatot áramoltat. Segít a közelgő veszélytől való félelem legyőzésében. Ősi emlékekhez, kreatív utakra és lelkünk kincseihez vezet, amelyek rejtve maradtak bennünk. Elvezet a belső gyermekhez, aki egykor még feltétel nélkül tudott bízni. Megmutatja a szív intelligenciájához, a gyógyuláshoz és a bennünk lévő szabadsághoz vezető utat.

 

Negatív oldalát tekintve:

 Elsősorban félénkségéért, megoldatlan félelmekért, az önmagunkkal szembeni kétségekért, a hiányos önbizalomért, a megszállottságért, a hirtelenségért, bizalmatlanságért, kicsinyességért, sértődékenységért, a bezárt szív erejéért, a veszteségért, és a veszteségtől való félelemért, a mániákus viselkedésért, a belső gyermek megsebesítéséért, az áldozatkészségért felel, valamint a tudatlanság érzéséért. Továbbá alattomosnak, sznobnak, őrültnek és birtoklónak számít.

 

Álomban:

Termékenységet és a szív gyógyulását hozza. Utalás lehet lelkünk hívására.  „Megnyitom a szívem, és bizalommal adok szeretetet.” – „Szívem gyógyító ereje szétárad a világban.”

 Forrás: Jeanne Ruland, Az állatok ereje végigkíséri életünket 

Pin It on Pinterest