A kolibri fizikai síkon, vagy álomban is megjelenhet. A megjelenésétől függően kell értelmezni az itt leírtakat. Legyünk intuitívak és hallgassunk a belső sugallatra, ami elhozza a kolibri üzenetét nekünk.

 

Boldogság, szabad energia, szívfrekvencia

Ha bezümmög a kolibri az életünkbe, akkor a boldogság és az egyensúly medicináját hozza el nekünk. Felnyitja a szemünket, és látni fogjuk a szívben lévő ékszereket, szépséget, a teljességet és a teremtés pompáját. Segít abban, hogy bensőnket a harmónia színhelyére kalauzoljuk.

Megnöveli szívünk frekvenciáját, és ezáltal megláthatjuk, hogy mi van és mi várható az egyik vagy másik szituációban, így gyógyító jó kimenetelt biztosít.

Megtanít arra, hogy megismerjük saját rezgésünket, hogy ne vegyük magunkra azokat a dolgokat, amelyekről nem tehetünk, tekintsük ezeket inkább mások lelkiállapotának kifejezéseként. Így a szívkelyhünk nyitva marad, együttérzés át tud áramlani és képesek leszünk továbbra kezet nyújtani mások felé. A kolibri megtanít arra, hogy a lehető legjobbat hozzuk ki az adott szituációból. Megmutatja szívünk látomásait is, segít szép világokról szőtt álmaink megvalósításában, biztosítja a hozzájárulásunkat az aranykor kezdetéhez. Az új reggel hírnökeként rávezet a szavak, a tettek és további kifejezési módok közötti átmenetre. Biztosít afelől, hogy a legkisebb is magába foglal mindent, hogy a legkisebb néha a legnagyobb lehet, és hogy sok jó dolog születhet a kicsi, egyszerű, mindennapos szeretetteljes cselekedet által.

 

Pozitív oldalát tekintve

 

A kolibri a szív küldötte. Közhírré kürtölt üzenete az, hogy az élet örömteli, harmonikus, gyönyörű és sokszínű. Ha képesek vagyunk megtalálni magunkban a békét, s az élet szépségét és a boldogságát, akkor az kisugárzik, és ezáltal másoknak is felnyitjuk a szemét.

 

A kolibri a nem harmonikus, zavart rezgésekre nagyon érzékenyen reagál, és eltűnik; ez egy arra vonatkozó jel, hogy elvesztettük szívünk frekvenciáját. A kolibri a fényben a legkülönbözőbb színekben drágakőként ragyog; ezáltal arra szólít fel bennünket, hogy hagyjuk ragyogni lelkünk színes fényeit, és ezáltal hordozzuk magunkban a reményt.

A különböző csőformák arra utalnak, hogy mindenki hívatott valamilyen különleges feladatra, és mindennek megvan a maga helye és magasabb rendeltetése. Gyors szárnycsapásai miatt úgy hat, mintha nem is lennének szárnyai, és állna a levegőben. Így rezgésük növelésével bevezet bennünket a finomanyagi világba és a láthatatlan, univerzális, szabad energiákba. Megtanít ezeket érzékelni, tökéletesen irányítani, és beteljesülésünk érdekében használni. A fekvő nyolcas, amit rezgő repülések közben leír szárnyaival, a spirituális világ Földre irányuló vetületét mutatja, és az embereket tökéletesedésére utal.

 

Negatív oldalát tekintve

A kolibri a hiúság, a beképzeltség, a nyugtalanság, a nyughatatlanság, az állandó mozgás, az alkalmatlankodás, a diszharmónia, a kiegyensúlyozatlanság, a változékony hangulat, a maximalizmus, az önmagával szembeni magas elvárások, a tartós stressz, a kellemetlenségek elől való visszavonulás és ezek leküzdésének képtelensége jellemző. A kolibri inkább az ész érvekre hallgat a szív helyett, így a szív hívó szavát zavaró tényezőként éli meg, és nem vesz róla tudomást.

Álomban: Megvilágosodásra és harmóniára utal. „Hagyom ragyogni a szívem kincsét a világban.”

 

Forrás: Jeanne Ruland, Az állatok ereje végigkíséri életünket