fbpx

Nagyon sok könyv született már az álomfejtésről. ABC sorrendbe fel vannak sorolva a szavak, melléírva a jelentésük.

Tehát, ha valaki egy nagy fehér házról álmodik, akkor megkeresi a házhoz és a fehér színhez  tartozó jelentést. Nem tudom hány embernek jelent ez így hasznos információt, de biztos vannak olyanok, akik értetlenül néznek, hogy ez most mit jelent, mit kezdjen ezzel az információval?

Gondoljuk végig, van jó pár álmoskönyv, amit megvásárolhatunk. Ha összehasonlítjuk őket, biztos sok olyan álomszimbólum van, ami ugyanazt jelenti a különböző könyvekben, és van olyan is, ami nem. Hogy hihetnénk így az álomfejtésben vagy annak jenetőségében?

  • Akkor mindkét megfejtés érvényes?
  • És ha teljesen ellentmond egymásnak a két jelentés, akkor mit tegyünk?
  • Melyiket dobjuk ki, esetleg mindkettőt?
  • Annyi különféle ember van, különböző életkorban, különböző nemmel, más életúttal, hogy lehetne egy olyan könyvet megalkotni az álmaik megfejtésére, ami mindenkinek ugyanazt jelenti?

De akkor hogyan működik az álomfejtés?

Ha csak most kezdesz komolyabban foglalkozni az álmaid üzeneteivel, akkor célszerű azokat leírnod egy füzetbe. Ha nagyon jól emlékszel az álmaid minden apró részletére, akkor nem kell rögtön lejegyzetelni. Ha viszont reggelre már csak a „valamit álmodtam, de vajon miről is szólt?” érzés van benned, akkor inkább az éjjeliszekrényre készítsd oda a füzetet, tollat, és amikor felébredsz, azonnal kezdj el írni.

Amikor este lefekszünk és elalszunk, először a nap eseményeit, hatásait rendezgetjük magunkban. Ezek nagy részére nem is emlékezünk, vagy ha igen, akkor összefüggéstelen, ide-oda cikázó képek, gondolatok és érzések összefüggéstelensége játszódik le a szemünk előtt. Ha ezt lerendeztük, akkor jöhet a mély álomtalan alvás. Ha ezen is túl vagyunk, akkor jöhetnek azok az álmok, melyekkel már érdemes foglalkozni.

álomfejtés

Asztrális álmok

Az asztrális álmokban minden eseményt teljes valódiságában, érzelemdúsan élsz át. Ott van az összes asztrális érzelem: a düh, a féltékenység, a birtoklás, a szerelem, a csalódás stb.

Ezek az álmok egy élethelyzettel, személlyel, vagy dologgal kapcsolatosak. Lehet, hogy egy konkrét esemény zajlik az álomban vagy több kisebb történet kapcsolódok egymásba, de felébredve nem látunk közöttük logikai összefüggést.

Azonban mindegyik kis különálló jelenetben ott van az a valami, vagy valaki, akivel, vagy amivel kapcsolatban szeretnénk tisztázni a helyzetet. Ezeket az álmokat általában nagy érzelmi intenzitással éljük meg. Ha ilyen álmot látunk, az azt jelenti, hogy azt a tapasztalást, élethelyzetet próbáljuk meg elengedni, kipucolni, a helyére tenni a lelkünkben.

A lelkileg nagyon megterhelő álmok, rémálmok azok, melyek a tudatalattiból törnek fel. Mivel semmi tudatos információval nem rendelkezünk róluk, az álomfejtés sokszor kihívás jelent. Az viszont már pozitív, hogy a tudalattiból felkerült a tudatos szintre.

Szellemi álmok

Ha valaki eljut addig, hogy szellemi álmai legyenek, az igazán nagy előrelépés a tudatosodásban. Az álomfejtés itt válik igazán izgalmassá!

A szellemi álmokat úgy éled meg, mintha filmet néznél, minden kívülről látsz, még önmagadat is. Az ilyen álmok teljesen érzelemmentesek, igazából semmi más, csak csendes szemlélődés, mégis fontos jelentéseket hordozhatnak magukban. A szellemi álmokban az EGO teljesen ki van kapcsolva. Ilyen álmok a jósló álmok, az elmúlt életekbe való visszatekintések, vagy elidőzések a szellemi és a fizikai világ között.

Álomfejtés

  • Ha meg akarod fejteni az álmaidban megjelenő szimbólumok jelentését, először azt kell figyelembe venned, hogy az álmodban szereplő személyek, tárgyak neked mit jelentenek, milyen jelképeket társítasz hozzájuk.
  • Ezután nézz bele az álmoskönyvbe, és olvasd el az adott szóhoz írt szimbolikus jelentést.
  • Az álmaid értelmezéséhez figyelembe kell venned az adott élethelyzetet, amiben vagy.
  • És végezetül, soha ne darabold fel az álmaidat. Mindig összefüggéseiben értelmezd őket, kapcsold össze a szimbólumokat.

Pin It on Pinterest