fbpx
Mindfulness - A nyugalom velem kezdődik

Mindfulness – A nyugalom velem kezdődik

Szerző: aug 26, 2021SZEMÉLYES FEJLŐDÉS0 hozzászólás

Spirituális utazásunk kezdetekor az egyik leginkább vágyott érzés a mindfulness elsajátítása. Csakhogy a nyugalom, a teljes világ kizárása nem is olyan egyszerű, mint ahogyan azt képzeljük. Talán túl nagy elvárásokkal kezdünk bele, miközben az apróságok teszik lehetővé a nyugalom megélését. Mint például a következő gyakorlat.

 

Számomra a mindfulness állapota szinte elérhetetlen, éppen ezért irigykedve figyelem azokat, akik (látszólag) könnyedén képesek nyugalomba kerülni. Abba az állapotba, amikor csak a jelen létezik és amelyben minden addigi kavargó gondolat és probléma homályba vész.
Kizárólag magamra kell figyelnem és arra, hogy mit érzek. Az illatokra, a tapintásra, és elengedem a félelmet, szorongást.

Legalábbis gyanítom, mert bevallom, nekem sosem kapcsol ki az agyam. Valamin folyton kattog az elmém, mintha nonstop ismétlésre lenne programozva és esélytelen próbálkozás a nyugalom elérése.

Ha láttad az Ízek, imák, szerelmek című filmet, biztosan rémlik az a jelent, amelyben Liz próbál meditálni, csekély sikerrel. Ismerős? Pontosan ilyen az én meditálásom is. Minden eszembe jut, de TÉNYLEG MINDEN. Kezdve onnan, hogy mit ennék, egészen odáig, hogy mit kellett volna mondani évekkel ezelőtti beszélgetésekben. Egy ősrégi dal szövege, amit nagy eséllyel nem is szeretek, mégis a fejemben van. És így tovább.

Az agyam az ellenkezőjét teszi, mint amire rá szeretném bírni. Nem ismeri a nyugalmat. Mintha azt üzenné, nem azért vagyok, hogy csendben legyek, gondolkodnom kell! Nem hallgattathatsz el! És én hiszek neki. Így feladom.

Pontosabban feladtam. Eddig. Ugyanis nem olyan rég megtanultam egy új módszert, amely lehetséges, hogy sokaknak ismerős, nekem eddig nem volt az. Éppen ezért gondoltam, megosztom, hátha hozzám hasonlóan többeteknek hasznára válik. És végre eléritek a belső nyugalmat.
Semmilyen eszközre nincs szükséged, csupán a kezedre.  Egészen pontosan az ujjaidra.

 

Mindfulness - A nyugalom velem kezdődik

 

Ha van lehetőséged és időd, helyezkedj el egy kényelmes helyen, viszont az egyszerűsége és hatékonysága miatt, pont megfelelő arra is, ha egy zsúfolt vagy frusztráló helyen, illetve helyzetben kell alkalmazni. Kezd azzal, hogy a hüvelykujjadat összeérinted a mutatóujjaddal. A gyökércsakránál használatos mudra állás a kiinduló pont. Amikor ezt a pozíciót tartod, mond azt, hogy “a”.

Majd érints meg ugyanilyen módon a hüvelyujjaddal a középső ujjadat, ekkor pedig mond azt, hogy nyugalom. Tovább a gyűrűsujjadra, közben pedig mond, hogy velem. Végezetül a kisujj és a hüvelykujj összeérintése marad. Ennél a pozíciónál mond ki, hogy kezdődik. Végül az ujjaidon végig haladva megkapod a mantrádat. A nyugalom velem kezdődik. Ismételgesd addig és olyan gyors tempóban, amilyenben neked megfelel, a lényeg, hogy egy-egy ujj érintésnél, mindig csak egy szót mondj ki!

Ezzel segíted az agyadat lenyugodni, és arra fókuszálni, ami valóban történik. A nyugalom egyre közelebb kerül hozzád.

Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a közösségi hálókon látott luxusnak kell körbevennie, hogy mindfulnes állapotba kerülhessünk. Mindig a körülöttünk lévő helyzetet akarjuk megváltoztatni, hogy jobban érezzük magunkat. Pedig ahhoz, hogy változtatni tudjunk kívül, valójában bentről kell elkezdeni. A változás belőled ered. A nyugalom belőled indul.

Bene Andi

Bene Andi

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Holics-Mester Marianna

Holics-Mester Marianna

A Spirituális tudatosság oldal azért jött létre, hogy útmutást és információt adjon azok részére, akik a tudatosságot választják.

Sándor Zsuzsi

Sándor Zsuzsi asztrológus

Asztrológus, Numerológus, Holisztikus segítő
Telefon: +36 30 581 00 59
Email: energiamezostudio@gmail.com

Bene Andi

Bene Andi

Újságíró, Life Coach
email: lelekszimfonia@gmail.com

Prof.hc.dr. Varga Tamás Miron

Prof. hc. Dr. Varga Tamás Miron

Pszichológus, Parapszichológus,
Transzperszonális coach
E-mail: miron.tanfolyamok@gmail.com

Ötvös Hajnalka

Ötvös Hajnalka

Tisztánlátó, Halottlátó
E-mail: info@vilagokozt.hu

Pin It on Pinterest