Ha felmegyünk az egyik legnagyobb videó megosztó oldalra, vagy a közösségi oldalakat böngésszük, a világ minden tájáról találhatunk gyógyítókat, spiritualitással, meditációval, jogával és egyéb természetgyógyászattal foglalkozó tartalmakat.

 

De hihetünk mindegyiknek? Trend lenne csupán ez az életmód vagy eljött az ébredés időszaka?

 

Egyszerre élünk egy borzalmasan bonyolult és mégis izgalmas időszakában a világ történelmének. Nem könnyű a rengeteg információval  – legyen az jó vagy rossz – megbirkózni, a sok lehetőség közül választani. Ugyanakkor a tudásunk gyarapítása és fejlődésünk szempontjából a lehető legjobb érában vagyunk. Bármit megtanulhatunk az internet és az önfejlesztő könyvek segítségével. Ki sem kell mozdulnunk az otthonunkból. Ez a spirituális fejlődésünkre nézve is igaz.

Mindig is jártak gyógyítók és spirituálisan éber lelkek a Földön, de nem minden esetben hallották meg a szavaikat. Ma már szerencsére másabb a helyzet. Nagyon sok gyógyító pedig él is ezzel a lehetőséggel, és a média segítségével juttatja el az üzenetét másokhoz.

 

gyógyítók

 

Ki lehet gyógyító és miért vannak egyre többen?

 

Gyógyítónak nem csak azokat az embereket nevezzük, akiknek valamilyen különleges képességük van, – látók vagy érintéssel gyógyítók, és így tovább – hanem azok is, aki a saját történetük elmesélésével, a művészettel segítenek másokon. Ha egy ember szinte teljesen önerőből ki tud mászni a legnagyobb gödörből, és az útja során tanultakat mások tanítására fordítja, már őt is gyógyítónak nevezhetjük. Először a saját lelkét kellett meggyógyítani ahhoz, hogy mások lelkével is ugyanezt tehesse. Ezáltal pedig, akár egy tóba dobott kavics, hatással van a világ jobbá tételére. Ez az ő életfeladata, ezt kellett ebben az életében megtapasztalnia.

A spiritualitás világában élve én azt gondolom, hogy nagyon sokan járunk itt, akiknek szükségük van arra, hogy gyógyuljunk és gyógyítsunk. Azt érzem, hogy az emberiségben elindult valami. Egy igény. Arra nézve, hogy a régi sérelmeket, generációs traumákat és berögzült téves hiedelmeket kitisztítsuk és begyógyítsuk. Mi, emberek egyre inkább nyitottakká válunk. Elnézve a világban történt gonoszságot és igazságtalanságot, könnyen megfeledkezünk a jóról.
De az itt van.
Jelen van.
Bennünk van.
Benned is ott van, hiszen az oldal olvasója vagy, érdekel a spirituális világ, így már elindultál az ébredés útján.

 

gyógyítók_

 

Mindenkinek hihetünk, aki gyógyítónak mondja magát?

 

Ma már az tesz fel videót, blog- és közösségi média bejegyzést, aki akar, így elég nehéz megszűrni, hogy kinek is higgyünk, kiben bízzunk. Hogy elnavigálj és csak a számodra megfelelő emberekre figyelj, segítségedre lesz a tudatosság és a lelked. Csendesedj el és hallgasd, mire van szükséged! Miben szeretnél fejlődni, miről szeretnél tanulni, mit szeretnél meggyógyítani?
Amikor leszűkítetted a listát, ismerd meg magad, mi a te tereped! Kristályokkal gyógyulás, meditáció, hangtálak, tarot? Mi az, ami a legnagyobb megnyugvást és biztosságot adja? Keress ezekben a témákban szakértőket! Érezni fogod, ki az, aki valóban gyógyít, és ki az, aki csupán a követők számának gyarapítása miatt vágott bele.

A valódi gyógyítók köztünk járnak, még ebben a modern világban is, hiszen talán most van rájuk szükségünk a leginkább. És talán te is egy vagy közülük.