Holdistennők sorozat – Újhold az Ikrekben

 

1.lap

Az Ikrekhez Athéné a lovak, az ökrök és a háború fehér istennője tartozik, kinek mottója az, hogy ; – Túl sok vasat tartasz a tűzbe!

Athéné egy rendkívül tehetséges és sokoldalú istennő, sok öröklött és sok tanult képesség birtokosa. Feladata a tudás elsajátítása, és annak átadása. Fő küldetése embertársai szemléletmódbeli változtatásának tanítása, hogy egy adott probléma egyben egy kiváló lehetőség a kreatív megoldásorientált gondolkodásmód gyakorlására. Athéné a viszály istennője, aki nagynevű harcosoknak ad háttér támogatást és erőt. Az erős férfiakhoz könnyedén kapcsolódó erős nő archetípusát jeleníti meg. Az emberek és a városok védelmező istennője szól most hozzánk az energiamezőben, hogy erőt tudjunk meríteni az Ő történeteiből. Athénné az állatok és a vadállattok megszelídítője és az emberi kéz által alkotott értékek védelmezője. Most mindenkinek a maga bölcsességére bízom, hogy mire használja az életében a hétfői újhold energiáit, ennek tükrében.

 

2.lap

Az Ikrek a változó levegő energiát áramoltatja, ezért a mostani újhold arról mesél nekünk, hogy az alkalmazkodás, a változékonyság és az állhatatlanság között sok különbség van. A fogalmak közötti különbözőségeken érdemes elgondolkodni, hogy milyen a viszonyod velük. Vonulj el a gondolataiddal a belső csendedbe, végezz belső ellenőrzést most ne ventilálj, ne okoskodj. Hagyd rendeződni és tisztulni a gondolataidat, végezz mély és átfogó önvizsgálatot életed minden aspektusával kapcsolatban, hogy a megmérettetés, számadás pillanatában, rendezett és takaros sorokba foglalva tudd átadni tudásod legjavát és a legtisztább, leghatékonyabb módon tudj kapcsolódni az életedhez.

 

3.lap

Híd, mottója: – A kompromisszum hídja; a közös kapocs váratlan megtalálása. Ez a lap arról mesél, hogy a látszólagos különbözőségek is összeegyeztethetők és termőre fordíthatók, ha a cél közös, ha a motiváció azonos eredetből fakad. A híd a békét hivatott szolgálni, átjárást az átjárhatatlanban, kapcsolatteremtési lehetőséget, átkötést a túl távolinak tűnő pontok, nézőpontok között. Ez a lap, a béke az értelem az érzelem, és a kényelmes tempó energiáit mutatja nekünk.

Az újhold minden hónapban a két hetes fogyó holdciklus témáit helyezi teljes elsötétülésbe. Ilyenkor, bármennyire tiszta az égbolt, a Hold nem látható. Ebben a hónapban az Ikrekben járó Nap mellé érkezik meg a Hold, ezért nevezzük Ikrek újholdnak a mostani újholdat. A Hold az Ikrekben az intellektusért felel, minden elméleti, szóbeli és szellemi energiáért. Könnyedség és kíváncsiság járja át ilyenkor az energiamezőt.

Mivel újhold van, ezért a Nap és a Hold is az Ikrekben jár. Az Ikrek alap tulajdonságai: A dolgok összefüggéseinek azonnali megértése és megfogalmazási képessége Szeszélyes kíváncsiság, beszédesség, barátságosság. Az érzékelés, az észlelés és az létezés az intellektus által önkifejezés intellektuális jellege vizualizáció racionalitás függetlenség és a dolgok felülről szemlélése vágyódás arra, hogy megértsék szóbeliség igény a társaságra kíváncsiság mások iránt elvi síkú gondolkodás. (Részlet : Stephen Ayorro – A horoszkóp értelmezés)

Ha a születési képletedben Ikrek hangsúlyos energiák vannak, akkor a feljebb felsoroltakkal könnyen tudsz azonosulni, a magadénak tudod érzeni a Ikrek létet.

A születési asztrológiai képletedben a három legfontosabb jelölő a Nap – Hold – Aszcendens, ha szeretnél többet megtudni magadról keress bátran, hiszen, az itt leírtak általános és tájékoztató jellegű információk, a Te születési képletedre, mindig egyedi hatással érvényes az aktuális égi állás.